• nl
  • en

Nieuwe cursistengroep toevoegen

Als je wilt dat medewerkers van je bedrijf een cursus gaan volgen, moet je hiervoor eerst een cursistengroep aanmaken en deze koppelen aan de ontworpen cursus. Let op: om cursisten te kunnen toevoegen aan een cursistengroep, moeten deze cursisten allereerst in CareNet zijn gezet via het tabblad ‘Medewerkers’. Klik hier om direct te lezen hoe je cursisten kunt importeren onder het tabblad ‘Medewerkers’.

 1. Klik in het CareNet dashboard op E-learning en open het tabblad ‘Cursistengroepen’.
 2. Klik op ‘Cursistengroep toevoegen’.
 3. Voer in het tabblad ‘Details’ een naam in voor de cursistengroep (bijvoorbeeld HACCP training productiemedewerkers).
 4. Voer indien gewenst in door wie de cursus beheerd wordt, selecteer hiertoe de afdeling en de medewerker. Het is mogelijk om meerdere beheerders aan een cursistengroep te koppelen via de knop Toevoegen…
 5. Voer de competenties in die aan de cursistengroep gekoppeld dienen te worden. Competenties dienen hiertoe allereerst te zijn ingevoerd onder ‘Instellingen’. Klik hier voor een uitleg.
 6. Selecteer de cursus die gekoppeld moet worden aan de cursistengroep. Let op: de cursus moet reeds zijn aangemaakt onder beheer en moet als ‘Actief’ zijn aangevinkt.
 7. Voer in vanaf welke datum de cursus getoond moet worden (het is mogelijk om de cursus al wel te tonen in het cursusoverzicht van de cursist, maar dat deze op een later moment pas gevolgd kan worden/beschikbaar is)
 8. Voer in vanaf welke datum de cursus beschikbaar is en gevolgd kan worden.
 9. Voer in tot welke datum de cursus beschikbaar is en gevolgd kan worden (deadline).
 10.  Voer daarnaast indien gewenst een competentie in die gekoppeld is aan de cursus, oftewel als de cursist deze cursus heeft behaald, is tevens deze specifieke competentie behaald.
 11.  Klik op het tabblad ‘Opties’.
 12.  Vink de opties ‘Cursist mag opmerkingen plaatsen bij slides en vragen’ en ‘Cursist mag opmerkingen plaatsen aan het eind van de cursus’ aan of uit.
 13.  Vink de optie ‘Stuur notificatie wanneer deadline van cursus binnen … dag(en) verstrijkt’ aan als je wilt dat de beheerder van de cursistengroep een automatische email ontvangt als de deadline van de cursus binnen het ingestelde aantal dagen verloopt. Voer in het invoerveld het gewenste aantal dagen in. Klik hier om te lezen hoe je de standaard tekst voor de e-mail notificatie kunt instellen. Let op: de notificaties worden alleen verstuurd naar de beheerder van de groep als voor deze gebruiker een e-mailadres is ingevoerd onder de medewerkersdetails.
 14. Vink de optie ‘Stuur notificatie wanneer certificaat binnen … dag(en) verloopt‘ aan als je wilt dat de beheerder van de cursistengroep een automatische mail ontvangt als het certificaat van een cursist binnen het ingestelde aantal dagen verloopt.
 15.  Selecteer het sjabloon wat je wilt gebruiken voor het certificaat (als de cursist de cursus heeft behaald), voor de uitnodiging (brief welke naar de cursist verstuurd kan worden of aan de cursist gegeven kan worden) en voor de herinnering (brief welke naar de cursist verstuurd kan worden of aan de cursist gegeven kan worden om deze nogmaals uit te nodigen voor de cursus, als de cursist deze nog niet heeft gevolgd). Indien je het sjabloon op ‘Standaard’ instelt, wordt het sjabloon toegepast zoals ingesteld bij de gebruikte ‘Taal’ onder ‘Instellingen’.
 16.  Klik op ‘Opslaan’ om de cursistengroep op te slaan.
 17.  Voeg cursisten toe. Klik rechts in het scherm op ‘Cursisten toevoegen’ om de cursisten welke aanwezig zijn in de database te kunnen toevoegen aan de cursistengroep. Vink vervolgens de medewerkers die je wilt toevoegen aan en klik onderaan in het keuzemenu op ‘Toevoegen aan cursus’. Let op: als je ervoor kiest alle medewerkers in één keer aan te vinken en toe te voegen (bovenste selectievakje), worden alleen de medewerkers toegevoegd van de pagina die op dat moment getoond wordt. Kies indien gewenst voor de optie ’50′ tonen per pagina (links onderin het opzoekvenster), zodat je een langere lijst met cursisten in één keer kunt toevoegen. Let op: cursisten die eenmaal zijn toegevoegd aan de cursistengroep kunnen alleen maar worden verwijderd zolang zij nog niet eerder geslaagd of definitief gezakt zijn voor de cursus.

Belafspraak maken

We bellen je graag terug om je meer informatie te geven. Je kunt ons ook altijd bellen op 073 553 0678.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2019 Normec Foodcare Privacy
nlen
Demo aanvragen Probeer het geheel vrijblijvend

Vraag nu de demo aan

Ben je benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Vul dan het formulier in en wij komen vrijblijvend bij je langs om onze alles-in-één applicatie te demonstreren.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
CareNet Online QA Software gaat verder als Normec CareNet Online

CareNet Online QA Software heet vanaf 3 juni Normec CareNet Online. Met de naamswijziging is nog duidelijker dat wij onderdeel zijn van Normec Foodcare. Hierdoor treedt Normec als één krachtig merk naar buiten toe.

Op zoek naar geautomatiseerde online QA oplossingen voor het optimaliseren van je kwaliteitsbeheerssysteem om slimmer en sneller te werken? Dat kan met onze alles-in-één QA software, die bestaat uit meerdere modules. Welke modules je wilt gebruiken, bepaal je helemaal zelf. Zo heb je altijd en overal inzicht in de processen op verschillende locaties. Waar en wanneer je maar wilt.

Sluiten