• Nederlands
  • Engels

Slides toevoegen aan een cursus

 1. Klik in het CareNet dashboard op E-learning en open het tabblad ‘Beheer’.
 2. Klik op de cursus waar je slides aan toe wilt voegen.
 3. Klik op het tabblad ‘Slides’.
 4. Klik op ‘Bewerken’.
 5. Klik op ‘Sectie toevoegen’ om allereerst een nieuwe sectie aan te maken.
 6. Voer de naam van de nieuwe sectie in (bijvoorbeeld ‘Introductie HACCP’) en selecteer of het een ‘Info’ of een ‘Question’ sectie is. De ‘Info’ sectie is bedoeld om uitleg te geven over een onderwerp (het lesmateriaal), in de ‘Question’ sectie worden de vragen opgenomen welke uiteindelijk de score bepalen die de cursist behaalt. Indien gekozen wordt voor de optie ‘Question’ sectie, dient het maximaal aantal vragen te worden ingevoerd. Dit houdt in dat per poging maximaal zoveel vragen hoeven te worden beantwoord aan de cursist. Voeg meerdere vragen toe om ervoor te zorgen dat de cursist bij een volgende poging andere vragen krijgt. De vragen worden automatisch random weergegeven. Bijvoorbeeld: maximaal aantal vragen is ’2′. In totaal worden 6 vragensheets toegevoegd aan de sectie. De cursist krijgt tijdens de eerste poging 2 willekeurige vragen, bij een volgende poging 2 andere willekeurige vragen en bij een volgende poging weer 2 andere willekeurige vragen.
 7. Klik op ‘Opslaan’ om de nieuwe sectie toe te voegen.
 8. Ga vervolgens aan de slag met het toevoegen van slides per sectie. Ga hiervoor naar de sectie en klik rechts in de rij op ‘Slide toevoegen’.
 9. Voer de titel van de slide in.
 10.  Voer indien gewenst de ‘minimale tijdsduur in seconden’ in. Indien je deze tijdsduur instelt, kan de cursist pas verder klikken naar de volgende slide indien de tijdsduur verstreken is, Hiermee voorkom je dat cursisten te snel door een cursus heen klikken en deze daardoor niet met een juist resultaat afronden. Indien je een waarschuwing wilt laten weergeven als de cursist doorklikt naar de volgende slide, terwijl de tijd nog niet verstreken is, kun je dit instellen via Instellingen > Talen. Klik hier om te lezen hoe je de waarschuwing instelt.
 11.  Selecteer indien gewenst een sjabloon met behulp van de knop ‘Sjabloon invoegen’.
 12.  Voeg naar wens tekst, afbeeldingen, hyperlinks en youtube filmpjes toe aan de slide. Ga met de muis op een button in de editor staan (zonder te klikken) en wacht even tot de toelichting bij de functie verschijnt om te kunnen zien welke functies de buttons hebben.
 13.  Vul bij de vragenslide het tabblad ‘Vraag & antwoord’ in.
 14.  Voer de vraag in.
 15.  Voer het aantal punten in wat met de vraag behaald kan worden.
 16.  Voer de toelichting in met bijvoorbeeld het juiste antwoord op de vraag en een extra toelichting op het antwoord. Indien de cursist alle vragen beantwoord heeft en geslaagd is voor de cursus, dienen de vragen te worden doorlopen, voordat het certificaat kan worden gedownload. Vervolgens verschijnt bij iedere fout beantwoorde vraag de toelichting.
 17.  Selecteer indien gewenst de optie ‘Willekeurige volgorde’. Indien je deze optie aanvinkt, worden de antwoordopties in een willekeurige volgorde getoond bij deze vraag. Hiermee is het voor de cursist lastiger om volgorden van antwoorden te koppelen aan vragen en zodanig met elkaar te bespreken.
 18. Selecteer het type antwoorden. Hierbij heb je de volgende mogelijkheden:
  1. Meerkeuze antwoorden. Hierbij voer je verschillende antwoorden in en moet de cursist het juiste antwoord selecteren.
  2. Volgorde antwoorden. Hierbij voer je verschillende antwoorden in. Deze worden tijdens de training in een andere volgorde getoond en de cursist moet de antwoorden in de juiste volgorde plaatsen. Een voorbeeld van een vraag is: Welke handelingen moet je achtereenvolgens verrichten in geval van een calamiteit? Zet onderstaande handelingen in de juiste volgorde.
  3. Matching antwoorden. Hierbij voer je per antwoord een bijbehorende match in. Deze worden tijdens de training gehusseld getoond en de cursist moet de juiste match bij de antwoorden plaatsen. Een voorbeeld van een vraag is: Welke werkinstructie hoort bij welke afdeling? Plaats de juiste werkins
  1. Meerkeuze antwoorden: voer een antwoord in, selecteer de optie ‘Correct’ indien het ingevoerde antwoord het juiste antwoord is en klik op ‘Toevoegen’. Voer vervolgens de overige antwoorden op dezelfde wijze in.
  2. Volgorde antwoorden: voer de antwoorden in de juiste volgorde in. Klik per antwoord op ‘Toevoegen’.
  3. Matching antwoorden: voer het antwoord en de bijbehorende match in en klik op ‘Toevoegen’. Voer vervolgens de overige antwoorden op dezelfde wijze in.
 19.  Klik op ‘Opslaan’ om alle ingevoerde gegevens op te slaan.

Belafspraak maken

We bellen je graag terug om je meer informatie te geven. Je kunt ons ook altijd bellen op 073 553 0678.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2020 Normec Foodcare Privacy
nlen
Demo aanvragen Ervaar het geheel vrijblijvend

Vraag nu de demo aan

Ben je benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Vul dan het formulier in en wij komen gratis en vrijblijvend bij je langs om onze alles-in-één applicatie te demonstreren.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
CareNet Online QA Software gaat verder als Normec CareNet Online

CareNet Online QA Software heet vanaf 3 juni Normec CareNet Online. Met de naamswijziging is nog duidelijker dat wij onderdeel zijn van Normec Foodcare. Hierdoor treedt Normec als één krachtig merk naar buiten toe.

Op zoek naar geautomatiseerde online QA oplossingen voor het optimaliseren van je kwaliteitsbeheerssysteem om slimmer en sneller te werken? Dat kan met onze alles-in-één QA software, die bestaat uit meerdere modules. Welke modules je wilt gebruiken, bepaal je helemaal zelf. Zo heb je altijd en overal inzicht in de processen op verschillende locaties. Waar en wanneer je maar wilt.

Sluiten