• Nederlands
    • Engels

HACCP

HACCP staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points. In het Nederlands betekent dit Analyse van de Gevaren en de Kritische BeheersPunten in het productieproces. Ieder bedrijf dat met voedingsmiddelen werkt is wettelijk verplicht om te werken volgens een HACCP plan. Het doel van HACCP is om potentiële gevaren te identificeren, analyseren en te evalueren die een negatief effect kunnen hebben op de veiligheid van voedingsmiddelen.

HACCP-standaard

Voor bedrijven in de voedingssector was het voorheen mogelijk zich te laten certificeren voor het HACCP- certificatieschema om hiermee aan te tonen dat zij aan de ‘Eisen voor een op HACCP gebaseerd voedselveiligheidssysteem’ voldoen. Het HACCP-certificatieschema is niet GFSI-erkend. Stichting SCV heeft in juli 2017 besloten om het certificatieschema uit te faseren. Reden hiervoor is een sterke daling in het aantal HACCP-certificaten in de afgelopen jaren. De beslissing is genomen met de kennis dat er in de markt voldoende alternatieven voor het HACCP-schema voorhanden zijn, zoals FSSC 22000, BRC en IFS.

De periode van uitfasering is begonnen op 1 januari 2018 en eindigt op 1 januari 2021. Vanaf 1 januari 2020 mogen er geen nieuwe certificaten worden uitgegeven. Certificaten die op 1 januari 2021 nog niet zijn verlopen, beëindigd, geschorst of ingetrokken, zijn vanaf deze datum niet meer geldig.

Automatiseer je HACCP-systeem

Met onze applicatie automatiseer je de beheersmaatregelen van je HACCP-kwaliteitssysteem om kwaliteitszaken goed te borgen. Zo behoud je het overzicht en zorg je voor automatisering van administratieve handelingen. Je houdt tijd over voor zaken die er echt toe doen, zoals instructie van mensen op de werkvloer.

Belafspraak maken

We bellen je graag terug om je meer informatie te geven. Je kunt ons ook altijd bellen op 073 553 0678.

© 2020 Normec Foodcare Privacy
nlen
Demo aanvragen Ervaar het geheel vrijblijvend

Vraag nu de demo aan

Ben je benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Vul dan het formulier in en wij komen gratis en vrijblijvend bij je langs om onze alles-in-één applicatie te demonstreren.

CareNet Online QA Software gaat verder als Normec CareNet Online

CareNet Online QA Software heet vanaf 3 juni Normec CareNet Online. Met de naamswijziging is nog duidelijker dat wij onderdeel zijn van Normec Foodcare. Hierdoor treedt Normec als één krachtig merk naar buiten toe.

Op zoek naar geautomatiseerde online QA oplossingen voor het optimaliseren van je kwaliteitsbeheerssysteem om slimmer en sneller te werken? Dat kan met onze alles-in-één QA software, die bestaat uit meerdere modules. Welke modules je wilt gebruiken, bepaal je helemaal zelf. Zo heb je altijd en overal inzicht in de processen op verschillende locaties. Waar en wanneer je maar wilt.

Sluiten