• Nederlands
    • Engels

Heb jij al een digitaal kwaliteitshandboek?

Als levensmiddelenproducent moet je wettelijk gezien beschikken over een (digitaal) kwaliteitshandboek of werken volgens een goedgekeurde hygiënecode (als deze voor jouw sector beschikbaar is). Zo wordt de kans verlaagd dat consumenten ziek worden na het eten of drinken van levensmiddelen.

Wat is een kwaliteitshandboek?

De basis voor een kwaliteitshandboek bestaat uit de 7 basisprincipes van HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points, zoals gesteld in de Codex Alimentarius van de World Health Organisation). Hierbij inventariseer je de potentiële gevaren die zich tijdens het gehele proces kunnen voordoen. Vervolgens ga je na welke maatregelen nodig zijn om het gevaar te beheersen. Aan de hand van overzichten, procedures, werkinstructies en registratieformulieren stel je een handboek kwaliteit samen. Dit handboek kwaliteit dient als basis voor het voedselveilig werken binnen je bedrijf. Als je het kwaliteitssysteem wilt laten certificeren voor een voedselveiligheidsstandaard, zoals BRC, IFS of FSSC 22000 moet het systeem naast de wettelijke eisen ook voldoen aan de eisen uit de betreffende standaard. Je kunt een digitaal handboek maken door alle documenten uit te werken op de computer of door het gebruik van documentbeheer software.

Pagina digitaal handboek

Voordelen kwaliteitshandboek online

Door een digitaal kwaliteitshandboek online te beheren, centraliseer je eenvoudig al je kwaliteitszaken. Je maakt gebruik van diverse automatiseringsmogelijkheden om het aantal administratieve werkzaamheden te beperken en daarnaast de foutgevoeligheid te verlagen. Je werkt ‘in the cloud’ waardoor documenten overal en voor iedereen beschikbaar zijn via een beveiligde online omgeving. Hiermee verklein je de kans op tekortkomingen tijdens een (onaangekondigde) audit of inspectie.

Voordelen van een kwaliteitshandboek online op een rij:

  • Documenten altijd en overal beschikbaar
  • Medewerkers hebben toegang tot de meest recente versies van documenten
  • Tijdbesparing en verlaging foutgevoeligheid door automatisering van administratieve processen

Door het toepassen van de juiste software kun je zeer eenvoudig een eigen online digitaal handboek maken.

Digitaal kwaliteitshandboek voorbeeld

Ben je benieuwd hoe een online kwaliteitshandboek eruit kan zien? Bekijk hier een kwaliteitshandboek voorbeeld.

We kunnen documenten snel vinden, wijzigingen zijn overzichtelijk weergegeven en er is altijd sprake van een duidelijk versiebeheer. De kans op fouten in het versie- en datumbeheer is nihil.

QA manager Special Refining Company B.V.

Wat levert onze online handboek module je op?

Wij snappen dat jouw kwaliteitsafdeling zo efficiënt mogelijk moet werken. Daarom is onze online documentbeheer software zeer flexibel te gebruiken. Ieder bedrijf hanteert immers een andere systematiek en inhoud voor een kwaliteitshandboek. Zo bepaal je zelf de indeling van je kwaliteitshandboek en wie welk document mag zien en bewerken binnen je handboek. Ook hebben we de handboek kwaliteit software voorzien van diverse handige opties om de kwaliteitsafdeling nog beter van dienst te zijn. Denk hierbij aan:

  • Automatisch versiebeheer, inhoudsopgave, kop- en voettekst en register van wijzigingen
  • Beheersing van één centraal handboek voor een onbeperkt aantal locaties
  • Automatische mailnotificaties in geval van verlopen en goed te keuren documenten
  • Veilige manier voor opslag van documentatie, welke aansluit bij de nieuwste BRC, IFS en FSSC 22000 eisen

Meteen aan de slag?

Wil jij ook de voordelen van het digitale handboek van Normec CareNet Online ervaren? Wacht niet langer en vraag meteen de vrijblijvende demo. Of lees meer over de module Handboek en bekijk de demo video.

© 2020 Normec Foodcare Privacy
nlen
Demo aanvragen Ervaar het geheel vrijblijvend

Vraag nu de demo aan

Ben je benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Vul dan het formulier in en wij komen gratis en vrijblijvend bij je langs om onze alles-in-één applicatie te demonstreren.

CareNet Online QA Software gaat verder als Normec CareNet Online

CareNet Online QA Software heet vanaf 3 juni Normec CareNet Online. Met de naamswijziging is nog duidelijker dat wij onderdeel zijn van Normec Foodcare. Hierdoor treedt Normec als één krachtig merk naar buiten toe.

Op zoek naar geautomatiseerde online QA oplossingen voor het optimaliseren van je kwaliteitsbeheerssysteem om slimmer en sneller te werken? Dat kan met onze alles-in-één QA software, die bestaat uit meerdere modules. Welke modules je wilt gebruiken, bepaal je helemaal zelf. Zo heb je altijd en overal inzicht in de processen op verschillende locaties. Waar en wanneer je maar wilt.

Sluiten