• nl
  • en

Module Inspecties

Welke tablets kan ik het beste aanschaffen voor het uitvoeren van inspecties?

Voor het uitvoeren van inspecties adviseren wij het gebruik van Apple iPads om zo optimaal en makkelijk mogelijk gebruik te kunnen maken van diverse functionaliteiten in de app. Onze Inspectietool app is ook beschikbaar voor Android tablets.

Het aantal afwijkingen in mijn statistieken komt niet overeen met het aantal afwijkende vragen, hoe kan dat?

Het aantal afwijkingen dat onder de statistieken getoond wordt, is gebaseerd op het aantal afwijkingen dat werkelijk als ‘afwijking’ via de iPad is ingevoerd. Ingevoerde opmerkingen worden niet meegeteld als afwijking. Ook als het antwoord afwijkend is (zoals ‘Voldoet niet’) wordt dit niet meegeteld als afwijking. Wil je er zeker van zijn dat bij een afwijkend antwoord altijd een afwijking wordt ingevoerd? Vink dan in het beheer van de vragenlijst de optie Actie vereist aan bij de afwijkende antwoordoptie. De inspecteur krijgt automatisch een pop-up voor het invoeren van de afwijking na het selecteren van het afwijkende antwoord.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat een vraag bij het selecteren van een specifieke antwoordoptie niet meetelt in de eindscore van een vragenlijst?

Dit kun je realiseren door bij de specifieke antwoordoptie NVT aan te vinken in het beheer van de vragenlijst. Als deze antwoordoptie wordt geselecteerd tijdens het uitvoeren van de inspectie, wordt de vraag niet meegeteld in de totaalscore van de vragenlijst.

Hoe kan ik een standaard rapportagesjabloon instellen voor al mijn inspecties?

Dit kun je instellen via Instellingen > tabblad Inspecties. Bij Standaard rapportagesjabloon inspecties selecteer je het gewenste standaard sjabloon.

Hoe kan ik een afwijkend rapportagesjabloon voor mijn inspectielijst instellen?

Dat kan ingesteld worden door de vragenlijst onder Beheer te openen en bij Sjabloon de optie Anders te selecteren. Vervolgens selecteer je het gewenste sjabloon.

Is het mogelijk om instellingen voor statistieken op te slaan?

Het is mogelijk om een onbeperkt aantal verschillende instellingen op te slaan onder de statistieken. Dit kun je onder tabblad Statistieken als volgt realiseren:

 1. Voer alle gewenste instellingen in.
 2. Klik op het icoon onder Opgeslagen instellingen.
 3. Klik op tabblad Toevoegen…
 4. Voer de naam in om de instellingen op te slaan en klik op Opslaan en invoegen.
 5. De instellingen kunnen worden ingeladen door te klikken op het icoon onder Opgeslagen instellingen en vervolgens op de gewenste naam te klikken. De bijbehorende statistieken worden automatisch ingeladen.

Kan ik inspecties het gehele jaar vooruit plannen?

Dit is mogelijk via de planning. Hierin kun je namelijk een herhaling aangeven, zodat inspecties met een vaste frequentie worden ingepland gedurende een vastgestelde periode. Let hierbij wel op dat in geval van wijzigingen in een vragenlijst, de aangepaste vragenlijst opnieuw moet worden ingepland.

Hoe kan ik geconstateerde tekortkomingen in één keer omzetten tot actie?

Dit is mogelijk door in de Inspectie module het tabblad Afwijkingen te openen. Selecteer alle afwijkingen die je wilt omzetten tot actie en klik in het menu bij Kies een actie… op Omzetten naar actie… In de pop-up die verschijnt vul je de overige gegevens in en tot slot klik je op de knop Acties aanmaken om de acties toe te voegen aan de actielijst. De actie krijgt dezelfde naam als de ingevoerde afwijking.

Ik wil dat de inspecteurs een email ontvangen van ingeplande inspecties, hoe kan ik dit instellen?

Volg hiervoor de volgende stappen:

 1. Ga naar Instellingen > tabblad Inspecties
 2. Vink de optie Stuur notificatie bij het inplannen aan en vink de optie Wekelijkse reminder aan als je wilt dat de inspecteur wekelijks een overzicht van in die week uit te voeren inspecties ontvangt.
 3. Ga naar de module Inspecties en klik op tabblad Planning.
 4. Klik op de knop Inspectieronde toevoegen en vink de optie Verzend notificatie aan. Voor de ingeplande inspectie(s) wordt nu een notificatie verstuurd naar de inspecteur. Als je de optie Wekelijkse reminder heb aangevinkt in Instellingen, ontvangt de inspecteur nu wekelijks een mail met uit te voeren inspecties.

Wat kan ik doen als de app niet goed werkt op mijn Android tablet of smartphone?

Controleer allereerst de Android-versie van je tablet of smartphone. Dit doe je in de meeste gevallen via: Instellingen > Info telefoon > Software gegevens > Android-versie.

Als je gebruik maakt van een verouderde tablet of smartphone kan het zijn dat het Android systeem niet meer ge-update kan worden. Dit kan gevolgen hebben voor de werking van diverse apps, waaronder de CareNet app. Als je bijvoorbeeld een tablet of smartphone hebt met Android versie 4, kan het dus zo zijn dat je de app niet meer kunt gebruiken op deze device. Er zijn dan twee oplossingen mogelijk:

 1. Maak gebruik van de mobile inlog via de browser: bedrijfsnaam.carenetonline.nl/public/login_mobile.php.
 2. Schaf een nieuwere tablet of smartphone aan.

Is je Android-versie up-to-date en ondervind je alsnog problemen met de CareNet app? Neem dan contact met ons op via support@normeccarenet.com of open de chat rechts onderin deze pagina.

Wat kan ik doen als de app niet goed werkt op mijn Apple tablet of smartphone?

Volg de volgende stappen:

 1. Synchroniseer indien mogelijk allereerst alle voltooide lijsten in de CareNet Inspectietool app.
 2. Controleer of de iOS-versie up-to-date is. Dit controleer je op je iPad of iPhone via: Instellingen > Algemeen > Software-update. Update indien nodig de iOS-versie.
 3. Controleer of je over de laatste versie van de CareNet Inspectietool app beschikt. Dit controleer je als volgt: Open de App Store > Zoek op CareNet > Tik op CareNet Inspectietool > Als hier staat Werk bij dan dient de app te worden ge-update. Staat hier Open dan is je app up-to-date.
 4. Als je een verouderde iPad of iPhone hebt, kan het zijn dat de iOS-versie niet meer ge-update kan worden. Bij sterk verouderde iOS-versies is het mogelijk dat diverse apps, waaronder de CareNet Inspectietool app, niet meer naar behoren werken. In dat geval kan dit als volgt worden opgelost:
 • Maak gebruik van de mobile inlog via de browser: bedrijfsnaam.carenetonline.nl/public/login_mobile.php. Let op: dit is een online tool en werkt niet exact hetzelfde als de CareNet Inspectietool app.
 • Schaf een nieuwere iPad of iPhone aan.

Zijn je iOS-versie en de app-versie up-to-date en ondervind je alsnog problemen met de CareNet Inspectietool app? Neem dan contact met ons op via support@normeccarenet.com of open de chat rechts onderin deze pagina.

© 2019 Normec Foodcare Privacy
nlen
Demo aanvragen Probeer het geheel vrijblijvend

Vraag nu de demo aan

Ben je benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Vul dan het formulier in en wij komen vrijblijvend bij je langs om onze alles-in-één applicatie te demonstreren.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
CareNet Online QA Software gaat verder als Normec CareNet Online

CareNet Online QA Software heet vanaf 3 juni Normec CareNet Online. Met de naamswijziging is nog duidelijker dat wij onderdeel zijn van Normec Foodcare. Hierdoor treedt Normec als één krachtig merk naar buiten toe.

Op zoek naar geautomatiseerde online QA oplossingen voor het optimaliseren van je kwaliteitsbeheerssysteem om slimmer en sneller te werken? Dat kan met onze alles-in-één QA software, die bestaat uit meerdere modules. Welke modules je wilt gebruiken, bepaal je helemaal zelf. Zo heb je altijd en overal inzicht in de processen op verschillende locaties. Waar en wanneer je maar wilt.

Sluiten