• nl
  • en

Module E-learning

Welke mogelijkheden zijn er binnen een E-learning training?

Een E-learning training kan worden opgebouwd met de volgende onderdelen:
Informatieslides met:

 • Tekst
 • Afbeeldingen en foto’s
 • Video’s
 • GIF animaties
 • Mouse over animaties
 • Verwijzing naar handboekdocumenten

Vragenslides met:

 • Alle hierboven weergegeven opties
 • Meerkeuze vragen
 • Volgorde vragen (zet de antwoorden op de juiste volgorde)
 • Matching vragen (combineer de juiste antwoorden met elkaar)

Hoe kan ik anderstalige medewerkers trainen?

Eén van de voordelen van E-learning is dat deze in alle talen kan worden gerealiseerd. Wij kunnen dit voor je organiseren of je kunt dit zelf doen door de training te dupliceren via de knop Dupliceren in Beheer. Vervolgens vervang je alle tekst door tekst met de gewenste taal. Ook uitnodigingen en certificaten kun je in de gewenste taal instellen. De sjablonen plaats je onder Instellingen > Sjablonen.

Via Instellingen > Talen > Taal toevoegen selecteer je de gewenste sjablonen en voer je de
Mailnotificatie teksten in voor alle talen.

Per medewerker of cursist selecteer je de taal die van toepassing is. Op deze wijze ziet iedere medewerker de diverse teksten in zijn eigen taal.

Kunnen de cursisten de E-learning na afloop nog inzien?

Cursisten kunnen het resultaat van een E- learning na afloop altijd bekijken via tabblad Mijn cursussen. Door te klikken op het tabblad Geslaagd en vervolgens bij de afgeronde E-learning te klikken op Bekijk resultaat, kan de cursist alle slides en vragen en antwoorden nog eens doorlopen.

Kan ik trainingen zelf aanpassen?

Alle op maat gemaakte E-learning trainingen kun je zelf aanpassen. Ga hiervoor naar het tabblad Beheer in de module E-learning. Open de E-learning die je wilt aanpassen en klik op Bewerken.

Lees hier stap voor stap hoe je een E-learning kunt aanpassen.

Kan ik slides verwijderen uit een E-learning die al gevolgd is?

Het is niet mogelijk om slides te verwijderen uit een E-learning training die al gevolgd is door één van de cursisten. Zo voorkomen we namelijk dat scores van reeds uitgevoerde trainingen niet meer kloppen.

Als je grote aanpassingen wilt doorvoeren in een E-learning, zoals het verwijderen van slides, kun je dit het beste als volgt doen:

 1. Ga naar de E-learning module en open het tabblad Beheer.
 2. Open de E-learning die je wilt aanpassen.
 3. Klik op de knop Dupliceren…
 4. Er wordt een kopie gemaakt van de E-learning waarin je alle gewenste aanpassingen kunt doorvoeren. Als je klaar bent met het aanpassen van de training en deze opgeslagen hebt, moet je de training nog koppelen aan de juiste cursistengroep.
 5. Ga naar tabblad Cursistengroepen en open de cursistengroep behorende bij de originele E-learning.
 6. Klik op de knop Cursistengroep dupliceren.
 7. Er wordt een kopie gemaakt van de cursistengroep en hier kun je nu de aangepaste E-learning training aan koppelen.
 8. Tot slot voeg je eventueel nieuwe cursisten toe en nodig je de cursisten uit om de E-learning te volgen.

Kan ik de informatie in een slide aanpassen als de E-learning al gevolgd is?

Je kunt achteraf wel de inhoud van de slides aanpassen als de E-learning al gevolgd is door één van de cursisten. Deze aanpassingen worden wel weergegeven in het resultaat dat de cursist nadat hij geslaagd is voor de cursus kan inzien. Voor inhoudelijke aanpassingen adviseren we daarom de werkwijze te volgen zoals bij bovenstaand antwoord is beschreven.

Wanneer moet ik betalen voor een cursist?

Als je Enterprise klant bent en een vast bedrag per maand betaalt voor E-learning tokens, mag je een onbeperkt aantal cursisten E-learning trainingen laten volgen. Als we een vast bedrag per cursist met je hebben afgesproken, betaal je dit bedrag per cursist per cursus. Zodra een cursist geslaagd of definitief gezakt is voor een E-learning training, worden de kosten berekend. Definitief gezakt betekent dat de cursist het maximaal aantal pogingen gedaan heeft (zoals is ingesteld onder het beheer van de E-learning) en nog niet geslaagd is.

Wat is het verschil tussen de competentiematrix en de documentenmatrix?

In de competentiematrix zie je alle competenties van interne en externe E-learning trainingen terug. De competenties zijn gekoppeld aan één of meerdere cursistengroepen en zo zie je precies welke cursisten welke competenties behaald hebben of nog moeten behalen. In de documentenmatrix zie je alle documenttrainingen terug. Je ziet zo precies welke cursist welke documenten beheerst en hiermee ingezet kan worden voor een specifieke functie.

Hoe kan ik de visuele planning inrichten?

De visuele planning wordt gebaseerd op de Beschikbaar vanaf en Deadline datum zoals dat per cursistengroep is ingesteld. Wil je dat door het jaar heen diverse E-learning trainingen worden gevolgd verdeeld over vaste perioden? Maak dan bij de Beschikbaar vanaf en Deadline datum onderscheid tussen diverse perioden.

De cursist is definitief gezakt of het certificaat is verlopen, hoe kan de cursist een herhaling doen?

Je nodigt de cursist uit voor een herhalingstraining via de Cursistengroep. Open hierin het tabblad Cursisten, vink de cursisten aan die je wilt uitnodigen voor een herhaling en klik onderin bij Kies een actie… op Selectie uitnodigen voor herhaling per e-mail… of Download uitnodigingsbrieven voor herhaling voor selectie… Volg de instructies in de pop-up vensters. De cursisten zijn vervolgens uitgenodigd voor een herhalingstraining en kunnen deze gaan volgen.

Wanneer is een cursist geslaagd voor een competentie?

Een competentie kan gekoppeld zijn aan verschillende cursistengroepen. Als een cursist aan meerdere cursistengroepen gekoppeld is, moet de cursist voor alle E-learning trainingen behorende bij de cursistengroepen geslaagd zijn om te competentie te behalen.

© 2019 Normec Foodcare Privacy
nlen
Demo aanvragen Probeer het geheel vrijblijvend

Vraag nu de demo aan

Ben je benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Vul dan het formulier in en wij komen vrijblijvend bij je langs om onze alles-in-één applicatie te demonstreren.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
CareNet Online QA Software gaat verder als Normec CareNet Online

CareNet Online QA Software heet vanaf 3 juni Normec CareNet Online. Met de naamswijziging is nog duidelijker dat wij onderdeel zijn van Normec Foodcare. Hierdoor treedt Normec als één krachtig merk naar buiten toe.

Op zoek naar geautomatiseerde online QA oplossingen voor het optimaliseren van je kwaliteitsbeheerssysteem om slimmer en sneller te werken? Dat kan met onze alles-in-één QA software, die bestaat uit meerdere modules. Welke modules je wilt gebruiken, bepaal je helemaal zelf. Zo heb je altijd en overal inzicht in de processen op verschillende locaties. Waar en wanneer je maar wilt.

Sluiten